ISO 22000 – Siguranta alimentara

Ce este ISO 22000?

ISO 22000 stabileste cerintele pentru un sistem de management al sigurantei alimentelor. Acesta defineste ce trebuie sa faca o organizatie pentru a-si demonstra capacitatea de a controla pericolele legate de siguranta alimentara si de a se asigura ca alimentele sunt sigure pentru consum.
Siguranta alimentelor vizeaza prevenirea, eliminarea si controlul pericolelor alimentare, de la locul de productie pana la punctul de consum. Deoarece pericolele legate de siguranta alimentului pot fi introduse in orice etapa a procesului, fiecare companie din lantul de aprovizionare cu alimente trebuie sa exercite controale adecvate ale pericolelor. De fapt, siguranta alimentelor poate fi mentinuta doar prin eforturile combinate ale tuturor partilor: guverne, producatori, comercianti cu amanuntul si consumatori finali.

Beneficiile ISO 22000:2018

Beneficiile implementarii standardului includ:

  • Abilitatea de a furniza in mod consecvent produse si servicii legate de produsele alimentare care sunt sigure si indeplinesc cerintele de reglementare;
  • Imbunatatirea gestionarii riscurilor in procesele de siguranta alimentara;
  • demonstrarea unor legaturi puternice cu Codex Alimentarius al Organizatiei Natiunilor Unite, care elaboreaza orientari privind siguranta alimentara pentru guverne.

Implementarea formala a unui sistem de management al mediului, ISO 14001, poate imbunatati starea companiei demonstrand eficienta si demonstrand clientilor existenti si potentiali o abordare prietenoasa cu mediul.

Serviciile noastre

In functie de stadiul companiei si nevoilor tale, putem ajuta sa:

  • implementezi un sistem de management al sigurantei alimentelor, conform cerintelor ISO 22000:2018
  • certifici sistemul de management al sigurantei alimentelor pe care il ai implementat
  • imbunatatesti continuu sistemul de management al sigurantei alimentelor,conform cerintelor ISO 22000:2018